Сподіваюся, Путіна вдасться

Сподіваюся, Путіна вдасться "дотиснути" - Клімкін про звільнення Сенцова

Укрінформ
Україна задіяла всі можливі способи тиску на Росію на міжнародному рівні з метою визволення режисера Олега Сенцова і перебуває у щоденному контакті з партнерами з цього питання.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у розмові з журналістами в кулуарах щорічної конференції YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми звертаємось до всіх наших друзів, вони продовжують цю розмову, тобто ми перебуваємо у щоденному контакті – це я чітко можу сказати. Ситуація дійсно критична, оскільки ми реально не знаємо детально стану Олега, тому дуже сподіваємось, що Росію і, зокрема російського президента, в цьому вдасться дотиснути. Тобто все, що в принципі можливо – Францію, Німеччину, я свідомо не можу сказати ще про деякі контакти, - на сьогодні ми задіяли", - сказав Клімкін.

Він додав, що це стосується і держав, і міжнародних організацій.

"Є ще додаткові джерела, про які говорити сьогодні не можу, щоб не зіпсувати те, що відбувається", - зазначив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений в РФ до 20 років ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня цього року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ.

10 вересня сестра режисера Наталя Каплан повідомила, що Сенцов написав заповіт на свою творчість в разі смерті.

Читайте також: В ОБСЄ закликають негайно звільнити Сущенка

З вимогою негайно звільнити Сенцова виступили численні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала більше 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер згідно з американським законодавством документ буде направлено на розгляд профільного відомства.

Найбільша фракція в Європейському парламенті - Європейська народна партія - висунула Сенцова на премію імені Сахарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-