Поліція розглядає три версії хімзабруднення в окупованому Криму та на Херсонщині

Поліція розглядає три версії хімзабруднення в окупованому Криму та на Херсонщині

Укрінформ
Українська поліція наразі розглядає три версії забруднення повітря в окупованому Криму та на Херсонщині.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції України в АР Крим та м. Севастополі.

"Триває розслідування хімічних викидів в окупованому Криму та Херсонщині. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 241 КК України (забруднення атмосферного повітря). У ході розслідування слідчими висунуто декілька версій", - йдеться у повідомленні.

Так, серед версій, що розглядають правоохоронці, такі:

- викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки був здійснений у зв’язку з невірною експлуатацією заводів, розташованих на півночі Криму ("Кримський Титан", "Кримський содовий завод" та "Кримський бромовий завод");

- викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки стався через пошкодження резервуарів з відходами на заводах "Кримський Титан", "Кримський содовий завод" та "Кримський бромовий завод" під час здійснення військових навчань РФ;

- викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки здійснений РФ з метою створення масштабної інформкампанії проти України для дестабілізації обстановки на півдні Херсонщини шляхом організації стихійних мітингів невдоволених екологічною ситуацією місцевих мешканців з обох сторін адмінкордону з вимогами розблокувати дамбу на Північнокримському каналі та відновити подачу води на ТОТ АР Крим для припинення техногенної катастрофи в регіоні.

Зазначається, що на сьогодні вже проведено необхідні слідчі дії, взято зразки грунту, води та повітря на півдні Херсонської області, які направлені на відповідні дослідження в експертні установи.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, у ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де знаходиться завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Читайте також: Через викиди на "Титані" жителям Херсонщини роздали 20 тисяч захисних пов'язок

Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди із заводу "Титан".

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини прийняла рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок навчань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-