Балух тримається на знеболювальних - адвокат

Балух тримається на знеболювальних - адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Політв'язень Володимир Балух, якого тримають у Сімферопольському СІЗО в окупованому Криму, має поганий вигляд і тримається на знеболювальних препаратах.

Про це розповіла адвокат Балуха Ольга Дінзе, яка сьогодні відвідала свого підзахисного у СІЗО Сімферополя, повідомляє Кримська правозахисна група.

"Має дуже поганий вигляд. У мого підзахисного хворобливий вигляд, він себе дуже погано почуває. Володимира мучить сильний головний біль, запаморочення, біль у спині і печінці. Він приймає знеболювальні препарати. Ситуація з голодуванням залишається без змін», — розповіла адвокат Дінзе.

Сьогодні вранці відбулося судове засідання «Верховного суду» Криму з розгляду апеляційної скарги на рішення Залізничного районного «суду» Сімферополя, який відмовив Володимиру Балуху в умовно-достроковому звільненні. «Верховний суд» залишив у силі це рішення районного «суду».

За словами адвоката Ольги Дінзе, під час розгляду апеляційної скарги захисту на рішення про умовно-дострокове звільнення Володимира Балуха, «Верховний суд» посилався на характеристику активіста від адміністрації кримського СІЗО, яка не досліджувалася в «суді» першої інстанції. Дінзе вважає таке рішення суду необгрунтованим і незаконним.

При цьому «прокурор» Денис Мишкін у ході засідання клопотав про припинення розгляду клопотання про умовно-дострокове звільнення за першим вироком, «оскільки вже був ухвалений новий вирок». Балуха обурив виступ Мишкіна, який назвав рішення Залізничного районного «суду» «обгрунтованим і законним».

«Володимир був обурений і заявив, що більше не хоче «брати участі в цьому фарсі». «Суддя» вирішив відключити зв'язок із СІЗО, фактично видаливши Балуха із засідання», - розповіла Дінзе.

Читайте також: Кримський "суд" відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні

Як повідомляв Укрінформ, Володимира Балуха ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд" у Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Під час подій на Майдані в Києві Балух на своєму домі в кримському селі Серебрянка встановив прапор України. Після окупації півострова українець не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-