У МінТОТ розповіли про звернення до медиків на адмінмежі з Кримом

У МінТОТ розповіли про звернення до медиків на адмінмежі з Кримом

Укрінформ
У Херсонській області на КПВВ на адмінмежі з Кримом у п'ятницю не було звернень за медичною допомогою.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

"Вчора, 6 серпня, на КПВВ було одне звернення за медичною допомогою, 7 серпня звернень не було", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі та прокурор АРК Гюндуз Мамедов відвідали у п'ятницю пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) “Чаплинка” і “Каланчак”.

Читайте також: Екологічне лихо у Криму: прокуратура АРК відкрила справу

На КПВВ розташовані намети ДСНС України, відбувається чергування швидкої медичної допомоги, на обох КПВВ спеціальні засоби вимірювання повітря не реєструють відхилень, які б свідчили про будь-яку екологічну загрозу для Херсонщини.

Як повідомлялося, у ніч на 24 серпня 2018 року в анексованому Росією Криму, в місті Армянськ, де знаходиться завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини. Згодом прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України повідомила про те, що на Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму. Зазначалося, що протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів із заводу "Титан". Це призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

За медичною допомогою звернулися майже 40 українських прикордонників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-