Хімзабруднення в окупованому Криму: Україна виставить на адмінмежі “швидкі”

Хімзабруднення в окупованому Криму: Україна виставить на адмінмежі “швидкі”

Укрінформ
На межі з окупованим Кримом чергують машини “швидкої допомоги”, аби допомагати жителям півострова, які опинились у зоні хімічного забруднення, а сьогодні ввечері мають бути розгорнуті намети ДСНС.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі "Еспресо.TV".

"На межі з окупованим Кримом чатують машини "швидкої допомоги", сьогодні ввечері мають бути розгорнуті намети ДСНС для того, щоб люди у разі необхідності могли отримати медичну допомогу просто на лінії перетину. Президент надав доручення підготувати дитячі табори для того, щоб обласна адміністрація мала змогу у разі необхідності прийняти дітей на відпочинок", - сказав він.

Водночас, говорячи про можливість допуску міжнародних спостерігачів у райони анексованого Росією Криму, де сталося хімічне забруднення території, заступник міністра зауважив: "Що стосується міжнародних спостерігачів, то я підтримую таку ідею. Але в мене є відчуття, що Росія відмовить у такій спостережній місії".

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч проти 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів.

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту.

На 12-й день екологічної катастрофи "влада" Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Читайте також: Через викиди “Титану” закривають два КП на адмінмежі з окупованим Кримом

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" та "Чаплинка" на адміністративній межі з окупованим Кримом тимчасово призупинили свою роботу у зв'язку з небезпечною екологічною ситуацією, проте КПВВ "Чонгар" працює у штатному режимі.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-