Через викиди “Титану” закривають два КП на адмінмежі з окупованим Кримом

Через викиди “Титану” закривають два КП на адмінмежі з окупованим Кримом

Фото
Укрінформ
Контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак» та «Чаплинка» на адміністративній межі з окупованим Кримом тимчасово призупиняють свою роботу.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян у Facebook.

"З метою збереження життя та здоров`я персоналу Держприкордонслужби та громадян, які проживають біля адмінмежі і слідують через КПВВ, у зв’язку з небезпечною екологічною ситуацією, яка склалася на заводі "Титан" на території тимчасово окупованого Криму, прийнято рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду "Каланчак" та "Чаплинка", - написав він.

Слободян уточнив, що перетнути адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом можна буде лише через КПВВ "Чонгар", який працює у штатному режимі.

"В тимчасово закритих контрольних пунктах прикордонники продовжать нести службу, проте пропуск громадян та транспортних будуть здійснювати лише в екстрених випадках та у разі крайньої необхідності. Громадяни України з окупованого півострова, які будуть прагнути врятуватися від стихійного лиха на материковій Україні, будуть оформлятися в спрощеному порядку", - додав представник ДПСУ.

Читайте також: Українцям відрадили поїздки до окупованого Криму через викиди на "Титані"

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч проти 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів.

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту.

На 12-й день екологічної катастрофи "влада" Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-