Урядова комісія назвала ймовірні причини викидів на кримському

Урядова комісія назвала ймовірні причини викидів на кримському "Титані"

Укрінформ
Шкідливі викиди в атмосферу на заводі "Титан" можуть бути спричинені або людським фактором і корпоративним конфліктом на підприємстві, або ж солоними підземними водами, які використовують для виробничих потреб заводу при дефіциті прісної води.

Про це поінформував журналістів голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв у райцентрі Каланчак після озайомлення урядової міжвідомчої робочої групи із ситуацією, що склалася в результаті виробничої діяльності кримського заводу "Титан" у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні дві версії. Перша - те, що в них змінилося керівництво заводу, і є людський фактор, і там ще корпоративний конфлікт. І друга версія - це те, що у воді, яку вони качають з-під землі (для потреб заводу - ред.), пішла засоленість, і ця засоленість вплинула на фільтри, вплинула на запірне обладнання, яке сьогодні фактично робить викиди напряму в атмосферу з перевищеннням гранично допустимих норм по багатьох компонентах", - сказав Гордєєв.

За його словами, ці дві версії зараз перевіряються.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч на 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

Читайте також: Проби біля «Титану» у Криму свідчать про викид хімікатів у воду — МінТОТ

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту. 

Лише на 12-й день екологічної катастрофи "влада" Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-