Від кримського заводу

Від кримського заводу "Титан" постраждали діти на Херсонщині - ОДА

Укрінформ
На Херсонщині на території, наближеній до розташованого в анексованому Криму заводу «Титан», від виробничої діяльності цього підприємства найбільше постраждали діти.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив у розташованому неподалік заводу «Титан» в селі Преображенка Каланчацького району директор департаменту охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації Віктор Короленко.

«Всього ми вже оглянули (станом на початок 14.00 - ред.) 320 людей, з них 270 дітей. Це із 7-ї ранку. І, наскільки я знаю, виявлено вже близько 20 дітей з діагнозами ларингіт, сльозоточивість. Дорослих - троє (хворих -ред.). Це не багато для дорослих», - розповів Короленко.

Читайте також: У Криму почали евакуацію дітей, окупанти дали дві години “на збори”

За його словами, наразі у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів, наближених до заводу «Титан», працюють 4 бригади медиків - по дві в кожному районі. Все медики - з Херсона, всього 15. Повна загальна картина, за результатами обстеження людей у цих двох районах, буде завтра, зазначив Короленко.

Він наголосив, що постраждалі діти - середнього віку. «У двох дитсадках ми взагалі не виявили хворих дітей. Скоріше за все тому, що дитсадівські діти, вони в приміщенні знаходяться, їх на вулицю не випускають. А от в школі виявили хворих дітей середнього віку. З учнями старшого віку - теж нормально», - заявив директор департаменту охорони здоров'я ОДА.

Короленко поінформував, що всі хворі діти будуть доправлені медичним транспортом до Херсона і госпіталізовані в Херсонську дитячу обласні лікарню, де їх обстежать, поставлять діагноз і лікуватимуть.

Як повідомлялося, у місті Армянськ сталися викиди невідомої отруйної речовини. Згодом  прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби повідомила про те, що на Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму. Зокрема, зазначалося, що протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу "Титан".

Прикордонники сповістили про забруднення органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи та евакуювали персонал з небезпечних місць.

Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-