Україна порушить питання кримських татар на Генасамблеї ООН - Клімкін

Україна порушить питання кримських татар на Генасамблеї ООН - Клімкін

Укрінформ
Україна порушуватиме на всіх міжнародних майданчиках, у тому числі і на Генеральній асамблеї ООН, питання утисків кримських татар та всього проукраїнського в окупованому Росією Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільній з міністром закордонних справ Норвегії Іне Сорейде прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стовідсотково буде порушено та буде, безумовно, одним із основних — питання окупації Криму й не просто порушення прав всіх тих, хто протестує проти російської окупації, а й питання політичних в’язнів, усіх тих, хто ув’язнений із Криму, усіх тих, хто знаходиться в російських тюрмах, хто знаходиться на території окупованого Криму, хто знаходиться на території Донбасу", - відповів Клімкін на запитання, чи порушуватиметься на Генеральній асамблеї ООН питання утисків кримських татар російською окупаційною владою в Криму.

Міністр наголосив, що нині на окупованому півострові відбувається "тотальний утиск всього проукраїнського", про що, за його словами, буде говоритиме у промові на Генасамблеї ООН Президент та він особисто під час зустрічей у рамках роботи цієї асамблеї.

Водночас урядовець запевнив, що питання Криму порушуватиметься на всіх міжнародних майданчиках завжди, Україна щодня інформує про ситуацію на окупованому півострові міжнародних партнерів, а також нагадав, що Україна подала міжнародні судові позови проти РФ.

Читайте також: Окупанти шиють затриманому в Криму Мустафаєву "екстремізм"

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у с. Кам'янка Сімферопольського району в окупованому Криму силовики провели обшук у Марлена Мустафаєвав. За словами дружини активіста, у будинку шукали зброю. Було вилучено документи, телефони. Раніше, у лютому 2017 року, силовики вже провели обшук у будинку Мустафаєва. Згодом його затримали на 10 діб за звинуваченням у розміщенні забороненої публікації у соцмережах у липні 2014 року. Крім того, було затримано ще десять осіб, які прийшли підтримати активіста до його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-