Україна в ОБСЄ висловила протест щодо дій Москви проти Сенцова

Україна в ОБСЄ висловила протест щодо дій Москви проти Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Україна на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні висловила рішучий протест діям РФ проти українських політв'язнів.

Про це заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський на засіданні Постійної ради ОБСЄ, текст якої оприлюднений на сайті МЗС.

"Сьогодні ми знову висловлюємо рішучий протест проти неправомірних дій Російської Федерації щодо Олега Сенцова та багатьох інших українських громадян, які стали об'єктами кримінального переслідування з боку російської влади за їх протидію російській окупації Криму", - наголосив він.

Представник України висловив серйозне занепокоєння щодо стану здоров'я Сенцова, який з 14 травня оголосив голодування і стан якого щодня погіршується.

За словами Лоссовського, список українських політичних в'язнів, незаконно утримуваних російською владою, налічує понад 70 прізвищ і постійно зростає.

"Ці особи ніколи не вчиняли жодного злочину і були заарештовані за сфабрикованими звинуваченнями на підставі фальшивих "зізнань", отриманих під тортурами, за допомогою неправдивих показань свідків та підкинутих боєприпасів", - заявив він.

У цьмоу контектсі Лоссовський згадав кримського фермера Володимира Балуха, який виступив проти російської окупації півострова та вивісив прапор України над своїм будинком, за що був засуджений підконтрольним РФ судом у Криму.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала Росію забрати війська

Раніше повідомлялося, що у Європейському Союзі вкотре закликали Росію негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ до 20 років колонії.

14 травня 2018 року він оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова "катастрофічний".

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-