Україна в ОБСЄ закликала Росію забрати війська

Україна в ОБСЄ закликала Росію забрати війська

Заява
Укрінформ
Заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні закликав до припинення російської окупації Криму та агресії на Донбасі.

Текст його заяви оприлюднений на сайті МЗС.

"Територіальна цілісність та суверенітет України мають бути повністю відновлені у межах її міжнародно визнаних кордонів. Це єдиний реальний шлях вирішення російсько-українського конфлікту та пом'якшення його гуманітарного впливу. Ми знову настійно закликаємо Російську Федерацію припинити незаконну окупацію Криму та Севастополя та припинити свою агресію, в тому числі шляхом виведення своїх збройних формувань із тимчасово окупованих територій України та повного виконання своїх зобов'язань за Мінськими угодами", - наголосив Лоссовський.

За його словами, міжнародна присутність є ключем до врегулювання російсько-українського конфлікту. Водночас Україна не спостерігає жодних успіхів у вирішенні низки викликів безпеці та гуманітарних проблем, що виникли в результаті російської агресії проти України, оскільки російська сторона продовжує заперечувати свою роль та відповідальність як учасника конфлікту.

Представник України звернув увагу міжнародної спільноти на порушення прав людини в Криму та на Донбасі.

Читайте також: США засудили втручання Росії у судноплавство в Азовському морі

"Російська окупаційна адміністрація продовжує переслідувати, затримувати і мучити незгодних, національні меншини і правозахисників... Тільки в першій половині цього року в тимчасово окупованому Криму було проведено 66 обшуків будинків, 73 затримань і 89 допитів. Оскільки Російська Федерація продовжує відмовляти в доступі міжнародним гуманітарним організаціям на окуповані території України, це, очевидно, всього лише частина систематичних порушень прав людини, що відбуваються щодня", – заявив Лоссовський.

Крім того, українська сторона рішуче засудила обмеження, напади та загрози проросійських сепаратистів, спрямовані проти представників моніторингової місії ОБСЄ на окупованих Росією територіях Донбасу.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Італії Енцо Моаверо-Міланезі на засіданні Постійної ради ОБСЄ 30 серпня заявив, що врегулювання збройного конфлікту в Україні є одним з основних пріоритетів Організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-