Сенцов розуміє, що його можуть не врятувати - правозахисниця

Сенцов розуміє, що його можуть не врятувати - правозахисниця

Політв’язні
Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов, який 100 днів голодує у російській колонії, вимагаючи звільнити всіх політв’язнів, усвідомлює можливі наслідки тривалого голодування для здоров'я і "розуміє, що його можуть не врятувати".

Про це в ефірі проекту Радіо Свобода Радіо Крим.Реалії повідомила російська правозахисниця Зоя Свєтова, яка 14 серпня відвідала Сенцова у колонії.

"Мені здається, що Олег прекрасно розуміє ситуацію і в курсі всіх наслідків, до яких може призвести його безстрокове голодування. Він оцінює свій стан як передкритичний. Я спочатку не зрозуміла, перепитала, він говорить: наступна стадія мого стану може стати критичною, і тоді мене повинні будуть повезти до лікарні, в реанімацію. Олег розуміє, що його можуть не довезти, і в реанімації його можуть не врятувати", – сказала Свєтова.

За словами російської правозахисниці, Сенцов "налаштований дуже рішуче".

"Він не допускає думки про те, щоб припинити голодування, поки не будуть виконані його вимоги. На що він сподівається, важко сказати. Він людина дуже сильна і, напевно, сподівається, що його вимоги будуть виконані. Він знає про всі акції на його захист, дуже сподівається, що українська влада і західні лідери зможуть вплинути на російську владу. Але, звичайно, він усвідомлює, що можуть просто не встигнути виконати його вимоги, і він може померти. Він це розуміє", – додала Свєтова.

Читайте також: Порошенко: Сьогодні весь світ вимагає звільнення Сенцова

Як повідомлялося, 21 серпня виповнюється 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Попри неодноразові заклики припинити голодування, Сенцов продовжує свій протест. У колонії в північному російському місті Лабитнангі проводять медичні процедури, щоб не допустити смерті в’язня, але щодня ризик нової кризи зі здоров’ям Сенцова зростає.

14 серпня Олег Сенцов розповів російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка їздила до нього в колонію, що його стан "передкритичний".

Активісти в Україні й десятках країн світу оголосили про проведення в сотий день голодування Сенцова акцій на його підтримку.

Читайте також: Сьогодні — 100 днів голодування Сенцова

Окрім України, акції "Солідарність з Олегом Сенцовим" одночасно відбудуться у Великій Британії, Кенії, Швеції, Данії та США. Чеські кінематографісти оголосили 21 серпня днем початку "ланцюгового" голодування на підтримку українського режисера з Криму Олега Сенцова.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-