Порошенко: Сьогодні весь світ вимагає звільнення Сенцова

Порошенко: Сьогодні весь світ вимагає звільнення Сенцова

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголошує, що весь світ вимагає звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова, незаконно ув'язненого у Росії.

Про це глава держави написав у Twitter.

"Сьогодні весь світ промовляє ім’я Олега Сенцова. Промовляє, вимагаючи його звільнення. Немає жодних міжнародних переговорів, жодної зустрічі, коли б я не звертався до світових лідерів, закликаючи їх активніше тиснути на Кремль, аби звільнити Олега та всіх наших бранців", - зазначив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня минає 100 днів з початку безстрокового голодування українського режисера Олега Сенцова, яке він оголосив 14 травня 2018 року з вимогою звільнити всіх громадян України, засуджених у РФ до ув'язнення за сфабрикованими справами.

Читайте також: Перед російським посольством у Празі відбулася акція на підтримку Сенцова

За минулі сто днів 42-річний Сенцов втратив у вазі близько 30 кілограмів. На тлі голодування у нього загострилося хронічне захворювання серця і з'явилися проблеми з печінкою, нирками, почалася анемія.

Міжнародний ПЕН-центр 14 серпня розпочав марафон написання листів на підтримку Сенцова. Центри ПЕН з усієї земної кулі 21 серпня об 11:00 роздрукували і принесли ці листи в консульства та посольства РФ у своїх країнах.

Під посольством Росії у Києві 21 серпня відбулася акція «Солідарність з Олегом Сенцовим».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-