У Франції проведуть конференцію про деокупацію Криму

У Франції проведуть конференцію про деокупацію Криму

Укрінформ
У другій половині жовтня у Франції відбудеться конференція на тему деокупації Криму, в якій планується участь провідних французьких політиків, науковців і представники ділових кіл.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур в інтерв'ю Укрінформу.

"У другій половині жовтня цього року планується проведення спільного з мозковим центром Europa Nova конференції, у рамках якої обговорюватимуться і питання незаконної анексії Криму і Севастополя та їхньої деокупації. Очікується, що у заході візьмуть участь провідні французькі політики, парламентарії, науковці, представники ділових кіл та медіа", - сказав дипломат.

Він зазначив, що кримська тематика, питання деокупації півострова, ситуація з дотримання прав людини в Криму постійно перебуває у центрі уваги посольства України у Франції, цьому присвячується багато заходів медійного та публічного характеру.

Окрім того, українське диппредставництво жорстко реагує на випадки некоректного подання у Франції інформації про АР Крим.

Читайте також: Прокуратура АРК пояснила умовний термін для довіреної особи Путіна

"Мною, зокрема, були направлені відповідні звернення до керівництва низки видавництв із вимогою виправлення недостовірних фактів, оприлюднених місцевими виданнями. У січні посольство звернулося до керівництва книгарні Eyrolles у зв'язку із продажем глобусів з некоректним зображенням АР Крим. На звернення посольства книгарня повідомила про негайне вилучення продавцем вказаних глобусів з продажу. Свого часу, в результаті зусиль посольства та громади, видавництво Larousse внесло корективу соціально-економічний Атлас-2017", - нагадав Шамшур.

Дипломат також відзначив роботу громадських активістів та правозахисників щодо запобігання, викриття та реагування на появу антиукраїнських кампаній по всій Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-