Прокуратура АРК пояснила умовний термін для довіреної особи Путіна

Прокуратура АРК пояснила умовний термін для довіреної особи Путіна

Укрінформ
Затримана керівник кримського відділення російського руху "Волонтеры победы" Олена Одновол отримала умовний термін і відбуватиме покарання в Україні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Прокуратурі АРК.

"Умовний термін - з тих підстав, що вона перебуває у стані вагітності на даний час. Також було укладено угоду, вона визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їй злочину, а також співпрацювала зі слідством по інших моментах щодо викриття осіб. Відбувати умовне покарання вона буде в Україні", - зазначили у прес-службі.

Як повідомили в прокуратурі, в разі якщо Одновол порушить умови іспитового терміну, відповідно до статі 76 ККУ, вона відбуватиме покарання вже не умовно.

"Вона без дозволу не має право виїжджати за межі країни, за межі міста - тільки з дозволу. Буде встановлено місце проживання, і фактично будь-яке переміщення контролюватиметься відповідними органами", - додали у відомстві.

17 серпня засновницю та керівницю кримського регіонального відділення всеросійського громадського руху «Волонтеры победы», яка займалася збором підписів на підтримку Путіна як кандидата на пост президента РФ, було засуджено до позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном.

Читайте також: Довіреній особі Путіна дали в Україні три роки умовно

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня 2018 року на адмінкордоні з Кримом (КПВВ "Чонгар") була затримана керівник кримського відділення російського руху "Волонтеры победы" Олена Одновол. Прокуратура АРК вручила їй підозру в здійсненні державної зради. Суд у Херсоні заарештував Одновол на 60 діб без застави.

На початку 2018 року Одновол організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим збір підписів на підтримку висунення Путіна кандидатом на пост президента Російської Федерації на виборах 2018 року, сприяючи таким чином легалізації діяльності окупаційної влади та визнання анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-