У Керченській колонії до в'язнів застосовують тортури - правозахисниця

У Керченській колонії до в'язнів застосовують тортури - правозахисниця

Укрінформ
У Керченській колонії до в'язнів застосовують тортури та морально принижують.

Про це повідомили під час прес-конференції голова правління громадської організації "Крим. SOS" Таміла Ташева і колишній в'язень цього виправного закладу кримчанин Мурад Алієв, інформує кореспондент Укрінформу.

"Очевидці вказують, що новоприбулих одразу по прибутті локалізують у напівзруйнованому приміщенні при вході на територію колонії, де протягом певного часу їх б'ють співробітники адміністрації. Фіксувалися також випадки побиття і катування ув'язнених у службових кабінетах, черговій частині та кімнаті огляду штрафного ізолятору, де відсутні відеокамери. Також були випадки приниження людської гідності з метою здійснення психологічного тиску", - зазначила Ташева.

За її словами, застосування тортур до в'язнів колонії пов'язане із приїздом туди нових співробітників, які раніше працювали у виправних закладах Російської Федерації, зокрема, в місті Омськ. Вони прибули до Керченської колонії наприкінці 2015 - на початку 2016 року для встановлення нових правил режиму утримання за російськими стандартами.

Зі свого боку колишній в'язень колонії Мурад Алієв розповів, що відкомандировані до Керченської колонії працівники російських пенетенціарних закладів спочатку примушували в'язнів після ранкової перевірки співати гімн РФ. Далі запровадили зарядку, на яку почали виганяти навіть хворих засуджених. Після цього почалися нововведення, які полягали у побитті новеньких у відділені карантину.

"У Керченській колонії над людьми знущаються жорстоко. Роздягають догола зимою і при холоді заставляють мити підлогу, туалет. Кожен зобов'язаний взяти ганчірку, а якщо він не бере, то його починають бити, роздягати і навіть надходила інформація, що намагалися дубинкою згвалтувати ув'язненого", - зазначив Алієв.

Читайте також: Волкер — про справу Сенцова: “Зізнання” витягнуте тортурами

За його словами, після тортур були випадки, коли в'язні різали собі вени та розбирали ліжко і ковтали крючки, щоб померти і не терпіти приниження.

Також після побиття до в'язнів не пускають адвокатів і родичів. Не реагують на випадки катувань і працівники прокуратури.

"Представники прокуратури приїжджали і вислуховували всі історії, приймали заяви, а потім приходили відповіді, що за вказаними фактами порушень виявлено не було", - додав колишній в'язень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-