Російська комісія з помилувань

Російська комісія з помилувань "завернула" прохання матері Сенцова

Укрінформ
Комісія Ямало-Ненецького автономного округу, де відбуває покарання Олег Сенцов, не прийняла клопотання його матері й архієпископа Климента, повторюючи мотивування Кремля, що прохання має бути написане особисто Сенцовим.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

"Комісія Ямало-Ненецького автономного округу, де відбуває покарання Олег Сенцов, не прийняла клопотання матері режисера й архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента про помилування Сенцова. "Прохання про помилування має бути написано особисто Сенцовим, тому прохання не прийняті", - прокоментували в прес-службі комісії", - повідомляє Наумлюк.

Як повідомлялося, мати політв'язня Сенцова в липні подала прохання про його помилування. У листі від управління із забезпеченню конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ йшлося, що для початку процедури помилування Сенцов повинен сам звернутися до президента РФ з відповідним проханням.

Читайте також: У Путіна заявили, що Сенцов повинен особисто просити в нього помилування

Раніше перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко і адвокат Микола Полозов висловили думку, що Кремль просто не хоче звільняти Сенцова з якихось своїх причин. Полозов, зокрема, висловлював припущення, що жорстоке ставлення до Сенцова пояснюється тим, що той публічно називав президента РФ "кривавим карликом".

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримувальну терапію.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Читайте також: Полозов: Ніхто з моїх клієнтів не просив Путіна про помилування особисто

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, зокрема й журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-