Сенцову дають по кілька ложок харчової суміші на день - правозахисниця

Сенцову дають по кілька ложок харчової суміші на день - правозахисниця

Укрінформ
Лікарі виправної колонії у Лабитнангі дають українському режисерові Олегу Сенцову, який голодує вже понад 90 днів, поживну суміш під назвою Nutridrink Nutrison Advanced.

Про це повідомила у коментарі "МБХ медіа" правозахисниця Зоя Свєтова, яка зустрілася у вівторок із Сенцовим.

Про це повідомила у коментарі "МБХ медіа" правозахисниця Зоя Свєтова, яка зустрілася 14 серпня із Сенцовим (https://mbk.sobchakprotivvseh.ru/news/stalo-izvestno-nazvanie/).

"Лікуючий лікар назвав мені поживну суміш, якою годують Олега. Це Nutridrink Nutrison Advanced. Дають по кілька ложок на день, скільки саме - він не уточнив", - розповіла вона.

Nutridrink Nutrison Advanced - універсальне ентеральне (тип лікувального або додаткового харчування спеціальними сумішами - ред.) харчування для введення у шлунково-кишковий тракт за допомогою зонду або для перорального (через рот, шляхом ковтання - ред.) прийому. Показання до застосування: підготовка до операції та післяопераційний період. Критичні стани: опіки, сепсис, множинна травма, інсульт. Захворювання шлунково-кишкового тракту (ШКТ): мукозити і ентріти різної етіології, в тому числі викликані променевою і хіміотерапією; холецистит, панкреатит, фістули.

Ціна однієї банки вагою в 322 грами у московських інтернет-магазинах - близько 600 рублів (9 доларів).

Як повідомлялося, правозахисниця Свєтова 14 серпня відвідала колонію у Лабитнангі, де утримують Сенцова. У розмові зі Свєтовою сам Сенцов назвав свій стан "передкритичним". Лікар колонії, який працює із Сенцовим, повідомив, що робота внутрішніх органів українця може припинитися у будь-який момент.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова є катастрофічним.

Читайте також: Лікар застерігає, що внутрішні органи Сенцова можуть відмовити у будь-який момент

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Загалом у Росії та окупованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-