Лікар застерігає, що внутрішні органи Сенцова можуть відмовити у будь-який момент

Лікар застерігає, що внутрішні органи Сенцова можуть відмовити у будь-який момент

Укрінформ
Лікар з колонії № 8 в Лабитнангі, в якій перебуває режисер Олег Сенцов, повідомив, що робота внутрішніх органів політв'язня може припинитися в будь-який момент.

Про це російська правозахисниця Зоя Свєтова, яка навідалася до Сенцова в колонію, розповіла Радіо Свобода.

"Сам лікар, з яким Свєтова також зустрічалася під час відвідання колонії, вказав на необхідність якнайшвидшого припинення голодування, підтвердивши, що в будь-який момент може припинитися робота внутрішніх органів. У разі чергового, вже четвертого, кризового стану Сенцова його вивезуть на реанімацію до цивільної клініки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось раніше, у вівторок, на прохання Ради з прав людини (РПЛ) при президентові РФ Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) дозволила правозахисниці Зої Свєтовій відвідати колонію, де утримують українського режисера Олега Сенцова. У бесіді зі Свєтовою сам Сенцов назвав свій стан "предкритичним". Свєтова також уточнила, що він не відмовляється від своєї головної вимоги - звільнення українських політичних в'язнів з російських в'язниць.

Український режисер із Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримувальну терапію.

Читайте також: Сенцов сказав правозахисниці, що його стан "предкритичний"

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Загалом у Росії і аннексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, зокрема й журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-