Сенцов сказав правозахисниці, що його стан “передкритичний”

Сенцов сказав правозахисниці, що його стан “передкритичний”

Політв’язні
Укрінформ
Російська правозахисниця Зоя Свєтова відвідала у колонії в Лабитнангі українського режисера Олега Сенцова, що тримає голодування. За його словами, стан здоров'я у нього зараз «передкритичний».

Про це Свєтова розповіла телеканалу RTVI.

«Лікарі колонії, яким Сенцов довіряє, вони роблять те, що можуть робити, але не роблять жодних прогнозів. Адвокат говорив, що йому роблять крапельниці й поживну суміш, яку він приймає. Але це ситуація, яка не може врятувати його життя», - повідомила Свєтова.

У бесіді з нею сам Сенцов назвав свій стан «передкритичним». Свєтова також уточнила, що він не відмовляється від своєї головної вимоги - звільнення українських політичних в'язнів з російських в'язниць.

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримувальну терапію.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова у клініку у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Читайте також: Сенцов при пам'яті й наполягає на вимогах - правозахисниця побувала в колонії

Як повідомлялося раніше у вівторок на прохання Ради з прав людини (РПЛ) при президентові РФ Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) дозволила правозахисниці Зої Свєтовій відвідати колонію, де утримують українського режисера Олега Сенцова.

У цілому у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-