Сенцов при пам'яті й наполягає на вимогах - правозахисниця побувала в колонії

Сенцов при пам'яті й наполягає на вимогах - правозахисниця побувала в колонії

Відео
Укрінформ
Російська правозахисниця Свєтова відвідала у ВК-8 в Лабитнангі українського режисера Олега Сенцова, який продовжує голодування.

Він при пам'яті й наполягає на своїх вимогах, повідомила у Facebook фотожурналіст, громадянська активістка Вікторія Івлєва.

"Зоя Свєтова виходить від Олега #freeSentsov Олег у колонії... (Він - ред.) при ясній свідомості. Від своїх вимог відмовлятися не збирається... Все решту Зоя напише сама", – зазначила Івлєва.

Як повідомлялося, український режисер із Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців - політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримувальну терапію.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Читайте також: Фінляндія закликає РФ надати медичну допомогу Сенцову

Як повідомлялося раніше, на прохання Ради з прав людини (РПЛ) при президентові РФ Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) дозволила правозахисниці Зої Свєтовій навідатися до колонії, де утримують українського режисера Олега Сенцова.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-