Фінляндія закликає РФ надати Сенцову медичну допомогу

Фінляндія закликає РФ надати Сенцову медичну допомогу

Укрінформ
Фінляндія закликає Росію забезпечити українському режисеру Олегу Сенцову медичне лікування та звільнити всіх українських політв’язнів. 

Про це написало міністерство закордонних справ Фінляндії у своєму Twitter.

"Здоров’я українського кінорежисера Олега Сенцова у в’язниці швидко погіршується. Ми очікуємо, що Росія надасть йому медичне лікування та звільнить усіх незаконно затриманих громадян України", - йдеться у заяві.

Раніше відомі особистості у сфері культури та мистецтва, серед яких міністр культури Франції Франсуаз Ніссен, режисер Жан-Люк Годар та Кен Лоуч, написали відкритого листа із закликом звільнення Олега Сенцова та міжнародної мобілізації для прискорення цього процесу. 

10 серпня президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним. Президент Франції висловив свою стурбованість щодо стану здоров'я українського режисера Олега Сенцова та запропонував варіанти гуманітарного вирішення ситуації.

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова є катастрофічним.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

В цілому в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-