Російська журналістка стверджує, що літак з Сенцовим вилетів із Салехарда

Російська журналістка стверджує, що літак з Сенцовим вилетів із Салехарда

Укрінформ
Російська журналістка Вікторія Івлева повідомила, що літак з українським режисером Олегом Сенцовим на борту вилетів з російського Салехарда.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Олег, здається, врятований! О 23.00 літак з ним вилетів з Салехарда. Сподіваюся, наступна зупинка - Київ. Усе!" – написала Івлева.

У коментярях до даного допису також пишуть, що джерело у Лабитнанге підтверджує інформацією Івлевої, але радять зачекати до прибуття його в Київ, оскільки для "Олега зліт і посадка - найважче".

Сподівання на те, що чутки про звільнення режисера правдиві, висловив у соцмережі і лідер Меджлісу Рефат Чубаров.

Водночас, журналіст Радіо Свобода Антон Наумлюк написав, що поки ані адвокати, ані сестра Сенцова цю інформацію не підтвердили.

Немає й офіційних підтверджень чи спростувань даного повідомлення.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до комісії з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу з проханням якомога швидше розглянути прохання матері Сенцова про помилування її сина.

Читайте також: Адвокат сказав, коли прохання про помилування Сенцова може дійти до Путіна

Український режисер Олег Сенцов був заарештований у травні 2014 року та незаконно засуджений до 20 років ув'язнення. Він оголосив безстрокове голодування 14 травня з вимогою звільнення всіх українських політичних в'язнів. Останнім часом його самопочуття погіршилось.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-