Тюремники: Сенцов відмовився від госпіталізації, бо хворим себе не вважає

Тюремники: Сенцов відмовився від госпіталізації, бо хворим себе не вважає

Укрінформ
 В Управлінні федеральної служби виконання покарань (УФСВП) Росії заявляють, що Олега Сенцова, який утримується у колонії "Білий ведмідь" у м. Лабитнангі відвідали сьогодні члени Громадської наглядової комісії (ОНК) у Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

Про це повідомляє прес-служба УФСВП Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу.

"Представники ОНК відвідали медико-санітарну частину виправної установи, де зустрілися і поспілкувалися з Олегом Сенцовим. Правозахисники запитали його про стан здоров'я, умови утримання, одержувану ним медичну допомогу. У ході розмови жодних скарг від засудженого не надійшло. На пропозицію представників громадських організацій щодо переведення його до муніципальної лікарні Олег Сенцов відповів відмовою, посилаючись на те, що хворим себе не вважає", - наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив про голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що стан здоров'я Сенцова погіршився.

Читайте також: У Сенцова був консиліум лікарів - правозахисниця

8 серпня сестра Олега Наталя Каплан повідомила, що стан його здоров'я є критичним. Крім того, йому не передають листів.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

У цілому у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-