У Сенцова був консиліум лікарів - правозахисниця

У Сенцова був консиліум лікарів - правозахисниця

Укрінформ
В українського режисера Олега Сенцова, який голодує в колонії міста Лабитнангі в Росії, сьогодні був консиліум із запрошенням лікарів  місцевої лікарні.

Про це повідомляє російська журналістка і правозахисниця Вікторія Івлєва у Facebook.

"За повідомленням єпископа Григорія (Григорій Міхнов-Вайтенко), який як і раніше перебуває в Лабитнангі, сьогодні в Олега був багатогодинний консиліум із запрошенням лікарів місцевої лікарні. В суботу і неділю побачення за розпорядком колонії заборонено, але єпископ не залишає надії потрапити до Олега на початку тижня, якщо за вихідні дні не станеться якого-небудь неймовірного дива", - написала вона.

Як повідомлялося, Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримувальну терапію.

Раніше  адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що стан здоров'я Олега Сенцова погіршав.

8 серпня сестра Олега Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова критичний. Крім того, йому не передають листи.

Читайте також: ЄС закликає надати Сенцову лікування

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Загалом у Росії та анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-