Москалькова обіцяє Денісовій показати фото і відео з Сенцовим

Москалькова обіцяє Денісовій показати фото і відео з Сенцовим

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сак пообіцяв надіслати фотокартку та відеозапис розмови з політв'язнем Кремля Олегом Сенцовим українському омбудсмену Людмилі Денісовій.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

"Уповноважений РФ сказала, що відеозйомка, на якій я наполягала в останній нашій розмові, можлива лише за згодою Олега. Згодом Тетяна Москалькова повідомила, що Олег дав свою згоду на відеозйомку. Уповноважений з прав людини ЯНАО Анатолій Сак зможе сфотографувати Олега і зняти відео своєї розмови з ним. Уповноважений РФ пообіцяла його мені надіслати", - написала вона.

За її словами, російський омбудсмен Тетяна Москалькова також розповіла, що говорила з начальником ФСВП в Ямало-Ненецькому автономному окрузі: "За його інформацією з Олегом все добре, стан стабільний. До нього їде зараз громадська наглядова комісія".

Денісова також мала розмову з адвокатом Сенцова Дмитром Дінзе. Той підтвердив критичний стан українського політв'язня.

"За його словами, у Сенцова зараз третя затяжна криза. Двічі його хотіли відправити в лікарню, де збиралися підключити до медичної апаратури і почати примусове годування. Востаннє, коли його відвозили до Лабитнанзької міської лікарні, лікарі хотіли прикувати його до ліжка і почати насильницьке годування", - наголосила омбудсмен.

Вона уточнила, що, як стверджує адвокат, Сенцов заявив про намір продовжувати голодування.

"Він п'є мінімальну кількість медичної суміші і воду, щоб не втрачати свідомість і контролювати дії, які з ним відбуваються. Його вага вже знизилася до 70 кілограмів", - написала уповноважений ВР.

Читайте також: Денісова просить перевезти Сенцова до лікарні у Москві - йдеться вже про порятунок життя

Раніше Людмила Денісова закликала уповноваженого РФ з прав людини Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова у клініку в Москві, де є спеціалісти з ендогенного харчування.

Український омбудсмен також наполягала на тому, щоб уповноважений з прав людини Ямало-Ненецького автономного округу Анатолій Сак відвідав Сенцова, сфотографував його і зняв відео своєї розмови з ним, аби в Україні "пересвідчилися, що його стан дійсно стабільний".

Сестра політв'язня Наталія Каплан повідомила, що її брат, який оголосив голодування 14 травня, перебуває в катастрофічному стані. За її словами, Сенцов відмовився від переведення в цивільну лікарню, тому що "не переживе етап, а в цивільній лікарні у Лабитнангі, куди він вже потрапляв у реанімацію, з нього знущаються ще більше, ніж у тюремній".

Олег Сенцов був заарештований у травні 2014 року та незаконно засуджений до 20 років ув'язнення.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-