Денісова просить перевезти Сенцова до лікарні у Москві - йдеться вже про порятунок життя

Денісова просить перевезти Сенцова до лікарні у Москві - йдеться вже про порятунок життя

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова закликала російську колегу організувати переведення українського політв'язня Олега Сенцова у клініку в Москві, де є спеціалісти з ендогенного харчування. 

З таким проханням вона звернулася до уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової у телефонній розмові, написала український омбудсмен у Facebook.

Вона наголосила, що ситуація з Сенцовим, з огляду на стан його здоров'я, потребує швидкого реагування. При цьому у міській лікарні Лабитнангі, від переведення до якої політв'язень відмовився, немає фахівців, які можуть вивести його з процесу голодування, який є значно небезпечнішим, ніж сам процес голодування. Проте такі спеціалісти є в Інституті професора Ніколаєва в Москві і в Київському НДІ геронтології.

"Тому я попросила Тетяну Москалькову, аби вона організувала переведення Олега в московський інститут, або ж у лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування. Я сказала їй, що потягом/етапом він точно не доїде, необхідний літак санітарної авіації. Потрібно врятувати людині життя", - наголосила омбудсмен.

Раніше сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що її брат, який оголосив голодування 14 травня, перебуває в катастрофічному стані. За її словами, Сенцов відмовився від переведення в цивільну лікарню, тому що "не переживе етап, а в цивільній лікарні у Лабитнангі, куди він вже потрапляв у реанімацію, з нього знущаються ще більше, ніж у тюремній".

Читайте також: Москалькова стверджує, що Сенцов сам обрав, у якій лікарні бути

Олег Сенцов був заарештований у травні 2014 року та незаконно засуджений до 20 років ув'язнення.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-