Росія ігнорує запити про стан здоров'я Сенцова і Кольченка

Росія ігнорує запити про стан здоров'я Сенцова і Кольченка

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України тримає на особливому контролі справи утримуваних у Росії українських політв'язнів Олега Сенцова й Олександра Кольченка, оскільки російська сторона ігнорує запити щодо стану їх здоров'я.

Про це заявив на брифінгу в понеділок, 6 серпня, державний секретар МЗС Андрій Заяць, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз у Росії утримується 27 громадян України, справи яких перебувають у пріоритетному полі зору Міністерства (закордонних справ. - Ред.) і керівництва держави. Це політично вмотивовані засудження. На особливому контролі у нас дві справи - це  справи Олега Сенцова й Олександра Кольченка, оскільки російська сторона продовжує ігнорувати наші запити про надання інформації щодо стану їх здоров'я" - сказав Заяць.

Він поінформував, що завдяки зусиллям  української дипломатії з РФ було звільнено дев’ятьох українських політичних в'язнів.   

Читайте також: Політв'язню Кольченку дали триденне побачення з матір'ю

Заяць також повідомив, що МЗС направило російській стороні понад 300 дипломатичних нот із вимогою про звільнення політв'язнів, забезпечення прав засуджених або тих українців, які перебувають під слідством у Росії. Українські консули 240 разів відвідали наших співвітчизників у місцях утримання або виконання покарань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-