Політв'язню Кольченку дали триденне побачення з матір'ю

Політв'язню Кольченку дали триденне побачення з матір'ю

Відео
Укрінформ
Український політв'язень Олександр Кольченко, якого незаконно засудили в Росії, перебуває на тривалому побаченні з матір'ю Ларисою Кольченко в колонії російського Челябінська.

Побачення почалося в п'ятницю, 27 липня, і закінчиться в понеділок, 30 липня, повідомляє "Крим.Реалії".

За словами Лариси Кольченко, це перше побачення з сином за дев'ять місяців. Лариса привезла синові ялтинську цибулю, сало, родзинки, мед та інші вітамінні продукти, необхідні для його здоров'я після голодування.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Урал" у прес-службі регіонального громадського наглядового комітету (ГНК) в понеділок, "родичам дозволили побути разом три доби. Для більш комфортного перебування їм ву готелі виправної установи виділено кімнату з усіма зручностями".

Як стверджується в публікації, на зустрічі членів ОНК з Ларисою Кольченко будь-яких заяв або скарг від неї не надходило.

"Мама хоче тільки одного, щоб її сина випустили на свободу. Можливо, це може бути обмін на російських ув'язнених в українських в'язницях", - відзначили активісти.

Читайте також: В ООН розглядають ситуацію з тортурами в окупованому Криму

За їхніми даними, з моменту закінчення голодування Кольченко набрав колишню вагу - 64 кілограми. Скарг він не висловлював.

"Просив дати можливість продовжувати навчання у вищому навчальному закладі. До недавнього часу він проходив безкоштовне навчання в Таврійському національному університеті імені в. І. Вернадського. Але навчання було призупинене, оскільки ув'язнений не надав адміністрації колонії договір на новий термін навчання", - пояснили в прес-службі, зазначивши: щойно договір буде надано, Кольченко продовжить навчання.

Як повідомлялося, Кольченко припинив голодування 7 червня, про це повідомив його адвокат Андрій Лепьохін. Раніше повідомлялося, що Кольченко вирішив підтримати вимоги іншого політв'язня, Олега Сенцова, і оголосив про початок голодування 31 травня.

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях. 31 травня він заявив, що його "не цікавить обмін", адже він – "людина, яка йде до кінця".

Читайте також: Німеччина закликала Росію надати медичну допомогу Сенцову

Сенцова і Кольченка було затримано представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченко до списку політв'язнів.

Усього в Росії і аннексированному Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-