Сенцов відмовився сповідатися священику з Лабитнангі - російські тюремники

Сенцов відмовився сповідатися священику з Лабитнангі - російські тюремники

Укрінформ
В Управлінні Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу заявляють, що ієрей храму Святого Георгія Побідоносця міста Лабитнангі Богдан Василюк відвідав у колонії українського політв'язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє прес-служба УФСВП по Ямало-Ненецькому автономному округу.

"Сьогодні ієрей храму Святого Георгія Побідоносця міста Лабитнангі Богдан Василюк відвідав ГИК-8 УФСВП Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу...Під час обходу медичної частини установи Богдан Василюк зайшов у палату, де знаходився засуджений Сенцов. Священнослужитель поцікавився станом його здоров'я. Олег Сенцов відповів, що почуває себе нормально і знаходиться під наглядом медичних працівників. Скарг на умови утримання у нього немає", - зазначається у повідомленні.

За інформацією прес-служби, священик запропонував Сенцову поговорити без сторонніх або сповідуватися. Сенцов подякував, але відмовився, пояснивши, що допомоги священнослужителя не потребує.

Читайте також: У Росії пояснили, чому не пустили священика до Сенцова

Як відомо, Олега Сенцова затримала в Криму ФСБ Росії 11 травня 2014 року. Кінорежисера звинуватили в тероризмі й незаконному зберіганні зброї.

У серпні 2015 року Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі з відбуттям терміну в колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували в Якутію, а з листопада 2017 року Сенцов знаходиться у виправній колонії "Білий ведмідь" у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів.

У цілому в Росії і в окупованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-