Справу блогера Рамазанова відправили на додаткове розслідування

Справу блогера Рамазанова відправили на додаткове розслідування

Укрінформ
Справу Ісмаїла Рамазанова, обвинуваченого в окупованому Криму в екстремістських висловлюваннях за допомогою інтернет-рації Zello, відправили на додаткове розслідування, а колишній слідчий залишила ряди місцевого підрозділу Слідкому РФ.

Про це повідомив у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

"Справу Ісмаїла Рамазанова, обвинуваченого в екстремістських висловлюваннях за допомогою інтернет-рації Zello, відправили на додаткове розслідування до 18 серпня... В рамках цього розслідування на допит в якості свідків викликані батьки і брат Рамазанова", - повідомив Наумлюк, уточнивши, що викликати їх вдалося лише з другого разу, оскільки в копії повістки не було зазначено навіть процесуальний статус допитуваних.

За словами адвоката Олексія Ладіна, Рамазанов, який перебуває нині під підпискою про невиїзд, подав ряд скарг на дії слідчих, в тому числі, на фальсифікацію слідчим протоколу про ознайомлення з матеріалами справи.

"Рамазанов стверджує, що зі справою не знайомився, а Косякін (слідчий - ред.) в суді розповідав, як три години читав обвинуваченому вголос півтисячі сторінок справи, але Рамазанов відмовився в підсумку підписувати протокол. Ще одна скарга була подана на заборону слідчим, при підтримці керівника слідчого відділу СК по Сімферопольському району Михайла Шишкіна, фотографувати матеріали справи. Цілком можливо, що ці скарги мали значення під час прийняття рішення про додаткове слідство", - повідомив Ладін.

Як зазначив Наумлюк, колишній слідчий у цій справі Аліса Глухова "раптово залишила ряди Слідчого комітету".

"І на замовлення радіослухачів, ми передаємо вже другий привіт слідчому Косякіну, нагадуючи йому про те, що слідчий Аліса Глухова, яка вела справу Рамазанова раніше і наробила багато процесуальних помилок, раптово залишила ряди Слідчого комітету", - написав журналіст.

Читайте також: Кримський блогер Рамазанов вийшов на свободу

Як повідомлялося, Ісмаїла Рамазанова було затримано 23 січня російськими силовиками після обшуку в його будинку в селищі Новий Світ Сімферопольського району. Йому висунули обвинувачення в "пропаганді екстремізму" за допомогою інтернет-радіо Zello. Пізніше суд заарештував його і звинуватив у "розповсюдженні екстремістських матеріалів". Слідство також приписує Рамазанову незаконне зберігання патронів. Кримський татарин не визнає своєї провини. На останньому засіданні "суду" він назвав прізвище одного із співробітників ФСБ - Максименко, який застосовував до нього жорстокі тортури. Рамазанов намалював портрет співробітника ФСБ, зажадавши його впізнання і очної ставки. 14 липня блогера випустили із Сімферопольського СІЗО під підписку про невиїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-