Білорусу заборонили в’їзд в Україну через незаконну поїздку до Криму

Білорусу заборонили в’їзд в Україну через незаконну поїздку до Криму

Укрінформ
Житомирські прикордонники у пункті пропуску «Виступовичі» не пропустили білоруса, який двічі відвідував Крим та заборонили йому на три роки в’їзд на територію України.

Про це інформує Північне регіональне управління Держприкордонслужби.

«Прикордонники Житомирського загону не пропустили в Україну та на 3 роки заборонили в’їжджати на територію нашої держави громадянину Білорусі за незаконне відвідування тимчасово окупованої території», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 44-річний білорус, порушуючи вимоги чинного законодавства, двічі відвідував Автономну Республіку Крим в особистих цілях, перетинаючи кордон з Кримом через закритий авіаційний пункт пропуску «Сімферополь» з території Російської Федерації.

Загалом з початку року прикордонники Житомирського загону заборонили 12 особам в’їзд в Україну за незаконне відвідування тимчасово окупованих територій.

Як повідомлялося, у Міністерстві закордонних справ України неодноразово застерігали іноземних громадян від незаконних поїздок до Криму. В'їзд та виїзд іноземців на тимчасово окуповану територію України допускаються лише за спеціальним дозволом компетентних органів України через контрольні пункти в'їзду-виїзду.

Читайте також: Санкції за Керченський міст: Британія включила до свого списку шість компаній РФ

МЗС розглядає нехтування законодавством України при відвідуванні тимчасово окупованого Криму як свідоме потурання Росії як державі-агресору та окупанту, а також як неповага до суверенітету та територіальної цілісності України.

Україна залишає за собою право застосувати санкції до іноземних громадян, які порушують правила в’їзду на окуповані території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-