Засудженого в Криму

Засудженого в Криму "агента СБУ" Лимешка внесли до списку політв'язнів

Укрінформ
Дружина засудженого в окупованому Криму до 8 років позбавлення волі українця Геннадія Лимешка повідомила, що він внесений до списку політв'язнів Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової.

Про це Ірина Лимешко написала на своїй сторінці в Facebook.

"Справа чоловіка набрала обертів! Вперше зателефонували з Секретаріату Уповноваженого з прав людини від пані Денісової та сказали що Гена числиться в їхньому списку як політвязень", - написала Лимешко.

За словами Ірини, їй дзвонили з прокуратури АР Крим, що ведуть цю справу. Крім цього, звертаються журналісти, щою взяти інтерв'ю.

Як уточнила дружина Лимешка, поки що невідомо, чи внесений її чоловік в списки політв'язнів заступника Голови ВР України Геращенко, СБУ, Мінюсту та МЗС.

Як повідомлялося, 12 серпня 2017 року ФСБ Росії заявила про затримання в анексованому Криму чоловіка, якого вони назвали "агентом СБУ" і звинуватили в підготовці диверсій на півострові. Пізніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком, 1992 року народження, і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму.

Читайте також: Окупанти засудили "агента СБУ" Лимешка до 8 років

10 травня Судакський "міський суд" в окупованому Криму визнав Лимешка винним і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин". Серед пом'якшуючих обставин, врахованих судом, – те, що у Лимешка малолітня дочка. Серед обтяжуючих – політичний мотив злочину: "Ненависть і ворожнеча в зв'язку з приєднанням Криму до Росії". 

У Міноборони України повідомили, що затриманий в анексованому Криму й оголошений ФСБ Росії "агентом СБУ" громадянин України Геннадій Лимешко служив у Збройних силах України за контрактом та був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність. У СБУ назвали "черговою провокацією" повідомлення ФСБ Росії про затримання українського "агента".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-