Денісова просить німецького омбудсмена посприяти зустрічі з Сенцовим

Денісова просить німецького омбудсмена посприяти зустрічі з Сенцовим

Документ
Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова просить уповноваженого Федерального уряду Німеччини з політики в області прав людини Бербель Кофлер сприяти її особистій зустрічі із ув'язненим українським режисером Сенцовим.

Копію відповідного листа до німецького омбудсмена від 30 липня Денісова опублікувала у Facebook.

«Я дуже вдячна федеральному урядовому комісару з політики у галузі прав людини та гуманітарної допомоги Міністерства закордонних справ ФРН пані Кофлер за підтримку захисту права на життя українського режисера Олега Сенцова. І прошу її сприяння в організації моєї особистої зустрічі із Олегом Сенцовим», - написала Денісова.

При цьому вона наголосила на важливості підтримки і тиску міжнародної спільноти у вирішені складної ситуації щодо забезпечення прав українських політв'язнів в Росії.

Як повідомлялося, 27 липня уповноважена німецького уряду з прав людини і гуманітарної допомоги Бербель Кофлер закликала Росію невідкладно надати медичну допомогу ув'язненому українському режисеру Олегу Сенцову.

Омбедсмен підтримала рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) від 25 липня. ЄСПЛ у ньому вказав уряду Росії, що Сенцову необхідно надати лікування, а також попросив режисера припинити голодування.

Сенцова затримала у Криму ФCБ Росії 11 травня 2014 року. Кінорежисера звинуватили у тероризмі та незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

Читайте також: Політв'язню Кольченку дали триденне побачення з матір'ю

У серпні 2015 року Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі із відбуванням у колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували до Якутії, а з листопада 2017 року Сенцов перебуває у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-