Нацрада: мовлення на окупований Крим незабаром почнуть нові теле- і радіоканали

Нацрада: мовлення на окупований Крим незабаром почнуть нові теле- і радіоканали

Укрінформ
Нацрада з питань телерадіомовлення та Мінінформ почали другий етап розбудови мовлення на територію Криму з використанням 15 додаткових радіочастот і  додаткових цифрових каналів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер, 26 липня, заявив член Національної ради України з питань телерадіомовлення Сергій Костинський. 

"Буквально декілька тижнів тому ми разом з Міністерством (інформаційної політики - ред. ) розпочали другий етап розбудови мовлення на територію Криму. Ми вже видали дозволи на тимчасове мовлення за спрощеною процедурою трьом радіостанціям Чонгара, у найближчий час з'являться ще декілька телеканалів, у тому числі телеканал АТР, буде організовано радіомовлення з Чаплинки. Якщо У 2017 році була побудована нова вежа в Чонгарі, то зараз концерн РРТ збільшує висоту вежі в Чаплинці з 92 до 133 м. Також з'являться радіостанції в Скадовську, Новотроїцьку, Василівці, Генічеську", - сказав Костинський.

Він додав, що розбудова другого етапу мовлення  на Крим відбуватиметься з використанням додаткових 15 радіочастот і  додаткових цифрових каналів.

Читайте також: Росія глушить український радіосигнал на Крим - правозахисники

"Ми почнемо мовити на окупований Крим новими телеканалами, новими радіостанціями на нових частотах. Південь Херсонської області буде повністю забезпечений українським радіо і телебаченням, і  буквально протягом двох наступних місяців це можна буде зафіксувати", - переконаний член Нацради.

Як повідомлялося, з жовтня цього року українські ЗМІ, які ведуть мовлення на окуповані території Донецької й Луганської областей, а також на територію анексованого Криму, вестимуть програми на 75% українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-