Австралійські правозахисники вибачилися за

Австралійські правозахисники вибачилися за "російський" Крим на карті

Укрінформ
Австралійська правозахисна організація Walk Free Foundation вибачилася за некоректне позначення Криму на інтерактивній карті дослідження світового “рейтингу рабства” (Global Slavery Index) і виправила неточність.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми дякуємо посольству, що звернуло нашу увагу на цю прикру помилку. Вона буде негайно виправлена”, - написали у відповідь на звернення посольства України в Австралії представники Walk Free Foundation.

Тимчасовий повірений у справах України в Австралії Галина Юсип’юк у коментарі Укрінформу повідомила, що у Walk Free Foundation запевнили, що позначення окупованого Криму як частини Росії з’явилося внаслідок помилки.

“З часу окупації Криму Російською Федерацією, посольство та українська громада Австралії активно моніторять медіа-, експертний та туристичний сегменти інфопростору Зеленого континенту на предмет недостовірної інформації про український Крим. Австралія надзвичайно послідовна у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Такої ж політики дотримується більшість з тих, хто проживає чи діє на території Австралії. Walk Free Foundation не виняток. Вони одразу відгукнулися на заклик дипустанови і виправили неточність, яка сталася з огляду на недосвідченість дизайнерського персоналу”, - сказала представник посольства.

За словами українського дипломата, представник Walk Free Foundation Фіона Девід запевнила, що після цього прикрого випадку буде проведено тренінг для персоналу організації та попросила не трактувати згадане непорозуміння як спробу легалізувати визнання Автономної Республіки Крим у складі РФ.

Читайте також: Австралійський депутат вибачився перед загиблими у МН17 за свої висловлювання щодо РФ

Посольство України в Австралії також висловило подяку усім небайдужим громадянам, які активно долучаються до кампанії з моніторингу некоректного зображення АР Крим та м. Севастополь, оскільки це дозволяє запобігати як умисному викривленню інформації, так і технічним помилкам.

Як повідомляв Укрінформ, правозахисна організація Walk Free Foundation опублікувала інтерактивну карту Глобального індексу рабства, на якій окупований Крим помилково зображений російською територією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-