Росія може спробувати викупити Крим - канадський експерт

Росія може спробувати викупити Крим - канадський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Якщо заснований на правилах світовий порядок продовжуватиме руйнуватися, Росія може спробувати викупити Крим в України.

Таку думку в коментарі кореспонденту Укрінформу висловив доцент кафедри соціальних наук університету Оттави Срджан Вучетич.

"Якщо внутрішній розпад так званого ліберального устрою триватиме, ми можемо стати свідками відновлення дискурсів реальної політики, пов'язаних із розділенням та подібними територіальними "угодами". У такому разі Росія може запропонувати викупити Крим в України, як свого часу Америка купила Аляску чи Луїзіану, або федералізувати Україну, як це трапилося із Боснією у Дейтоні в 1995-му", - сказав Вучетич.

Однак імовірність цього сценарію залежить від багатьох чинників та розвитку подій у майбутньому.

"Чи розглядатимуть центри влади у Києві, Вашингтоні, Берліні, Брюсселі та навіть Пекіні бодай можливість реалізації такої нібито неймовірної пропозиції - залежить як від матеріальних, так і нормативних компонентів майбутнього світового порядку", - зауважив експерт.

Читайте також: Керченський міст: ЄС "нагородив" санкціями шістьох причетних до будівництва

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, президент США Дональд Трамп під час прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки про втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не лише в таборі демократів, а й серед республіканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-