Керченський міст: ЄС

Керченський міст: ЄС "нагородив" санкціями шістьох причетних до будівництва

Укрінформ
Посли держав-членів Євросоюзу схвалили рішення щодо запровадження індивідуальних санкцій проти шістьох осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

Про це повідомив у Facebook Президент Петро Порошенко.

"Добрі новини з Брюсселя! У розвиток наших домовленостей на Саміті Україна-ЄС посли держав-членів ЄС схвалили рішення щодо запровадження індивідуальних санкцій проти 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту", - зазначив він.

За словами Президента, це свідчить про невідворотність покарання для будь-яких фізичних чи юридичних осіб, які мали, мають або будуть мати відношення до дій, пов’язаних зі спробою анексії та тимчасової окупації українського Криму.

"Дякую нашим союзникам за солідарність і підтримку України у протидії російському агресору!" - зазначив глава держави.

Читайте також: Порошенко доручив керівництву ЗСУ відреагувати на блокування РФ Азовського моря

Як повідомляв Укрінформ, у Краснодарському краї РФ 15 травня офіційно запустили автомобільний рух на мосту через Керченську протоку в окупований Росією Крим. 

Президент України Петро Порошенко назвав незаконне будівництво Керченського моста черговим свідченням зневажання міжнародного права з боку Кремля.

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, зведення Росією моста через Керченську протоку в окупований Крим створило низку серйозних загроз і методів тиску на Україну, ключовим із яких є загроза національній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-