"Суд" у Криму дав Балуху п'ять років колонії

Політв’язні
Укрінформ
"Суд" окупаційної влади в Криму визнав українського політв’язня Володимира Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятора тимчасового тримання та засудив його до 5 років колонії та штрафу в 10 тисяч рублів.

Про це повідомляє Громадське.

Таке рішення так званий "суддя" виніс з урахуванням попереднього вироку за нібито "зберігання боєприпасів", яким Володимира Балуха було засуджено до 3 років 7 місяців позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

25 червня адвокат Балуха повідомив, що стан політв'язня погіршився.

Підконтрольний окупаційній владі Залізничний районний суд Сімферополя відклав розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення українського активіста, політв’язня Балуха.

Президент України Петро Порошенко подякував Балуху за написаний йому лист.

Підконтрольний Росії суд в анексованому Криму засудив Балуха до 3 років 7 місяців колонії-поселення та штрафу в 10 тисяч рублів у січні 2018 року. Це вже другий "судовий процес" над Володимиром Балухом.

У серпні 2017 року в анексованому Криму Балуха засудили до 3,5 років ув’язнення. Його звинуватили у "зберіганні боєприпасів".

Володимир Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти сфабрикованої щодо нього справи. За час голодування він втратив 30 кілограмів ваги.

Адміністрація СІЗО в анексованому Сімферополі не документує перебіг голодування Балуха.

15 червня так званий "суд" в анексованому Криму продовжив незаконне тримання під вартою політв’язню Володимиру Балуху.

Читайте також: Другий вирок Балуху є виходом за межі здорового глузду - МЗС

На судовому засіданні в анексованому Криму українському політв’язню Балуху стало зле.

8 червня родичі українських політв’язнів Кремля уперше зустрілися з Президентом Петром Порошенком. Цієї зустрічі, на якій була, зокрема, сестра Олега Сенцова.

Президенту передали листа від кримського політв’язня Володимира Балуха, який на той момент голодував вже 82 день. Володимир Балух просив посприяти створенню координаційної громадської ради, яка б регулювала процес звільнення українських політв’язнів у Росії та в Криму, а також заручників на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-