Другий вирок Балуху є виходом за межі здорового глузду - МЗС

Другий вирок Балуху є виходом за межі здорового глузду - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України працюватиме із зарубіжними партнерами України, щоб ті вимагали від Кремля звільнення українського активіста Володимира Балуха, що голодує у Криму.

Про це в середу в ефірі Радіо «Крим.Реалії» заявила офіційний представник зовнішньополітичного відомства України Мар'яна Беца.

"Враховуючи, що перша справа (Балуха - ред.) абсолютно сфабрикована і грунтується на тому, що Балух - патріот України, він почав голодувати на знак протесту. І на цьому фоні, коли ми вимагаємо допуску наших лікарів, омбудсмена і правозахисників до Балуху, щоб дізнатися про стан його здоров'я, починається нова сфабрикована справа за незрозумілими звинуваченнями людини в ув’язненні", - сказала Беца.

За її словами, МЗС України висловив російській стороні протест, дуже стурбований станом здоров'я Балуха і вимагає від Росії допуску до нього українських або незалежних міжнародних лікарів.

Читайте також: Балуху стало краще — йому допоміг співкамерник-остеопат

«Довіряти окупаційній владі ми не можемо», - додала Беца.

Офіційний представник МЗС України уточнила, що російська влада у Криму переслідує «звичайних людей, що стали заручниками російської агресії».

Беца підкреслила, що другий можливий вирок Балуху є «виходом за межі здорового глузду».

Як повідомлялося, в суді 2 липня прокурор запросив для Балуха 4 роки колонії загального режиму за звинуваченням у дезорганізації роботи ІТТ, а з урахуванням першої кримінальної справи - 6 років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів (близько 4 тис. грн).

Підконтрольний Кремлю Роздольненський суд 15 червня продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою українському активістові до 14 серпня.

Балух продовжує безстрокову голодовку, яку він оголосив 19 березня 2018 року.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 грн).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився у дворі його будинку.

МЗС України і США настоюють на звільненні російською владою українського активіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-