Балуху стало краще — йому допоміг співкамерник-остеопат

Балуху стало краще — йому допоміг співкамерник-остеопат

Укрінформ
Стан українського політв'язня Володимира Балуха, якому в анексованому Криму хочуть збільшити термін ув'язнення ще на 4 роки, поліпшився.

Про це повідомила його адвокат Ольга Дінзе у коментарі телеканалу "112 Україна".

"На сьогодні йому набагато краще завдяки особам, які утримуються з ним в одній камері. Там сидить чоловік - остеопат, який вправив Балуху хребці, вчить його правильно робити вправи. У Балуха з'явилася рухова активність, він став почуватися краще, незважаючи на продовження голодування", – розповіла Дінзе.

За її словами, Балух не хоче, щоб зараз його відвідував лікар зі слідчого ізолятора. "Він вимагає лікарів організації Червоний Хрест", – сказала захисник.

Читайте також: Кримський "суд" оголосить "вирок" Балуху 5 липня

Вона також розповіла, що жодних сумішей Балуху не дають, він три тижні тому перейшов на полегшений режим голодування: вживає чорні сухарі і п'є кисіль.

Як відомо, в окупованому Криму українця Володимира Балуха засудили до 3 років і 7 місяців колонії-поселення за звинуваченням у нібито незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували за проукраїнську позицію, зокрема за прапор України, який було вивішено на його подвір'ї. Пізніше суд скоротив вирок на 2 місяці, виключивши з обвинувачення пункт про придбання боєприпасів.

Балух, протестуючи проти вироку, оголосив безстрокове голодування - станом на 2 липня воно триває 106-й день.

7 червня повідомлялося, що через тривале голодування Балух втратив 30 кг. Адвокат повідомляв про погіршення його стану здоров'я. За його словами, у політв'язня сильні болі в області грудей і підлопаткових м'язів. Однак російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявляла, що загрози життю активіста немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-