#FreeSentsov: до флешмобу долучився глава МЗС Литви

#FreeSentsov: до флешмобу долучився глава МЗС Литви

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс у середу, 4 липня, долучився до флешмобу на підтримку українських політв'язнів.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

"З паном Лінкявічюсом ми обговорили питання українських політв’язнів та мої подальші кроки щодо відвідання утримуваних на території Росії та Криму громадян України", - написала Денісова після зустрічі у Вільнюсі.

Вона також додала: "Як запевнив мене міністр, Україна завжди може розраховувати на підтримку Литви. Крім того, він пообіцяв надалі порушувати питання звільнення українських політв’язнів на міжнародній арені".

Омбудсмен повідомила, що надалі планує проводити зустрічі з послами країн ЄС в Україні, щоб домогтись зустрічі з політичними бранцями Кремля.

Денісова впевнена, що "кожне зусилля – це крок до звільнення українських політв’язнів. Крок до припинення війни".

Читайте також: Литва спробує допомогти у відвіданні МКЧХ українських політв'язнів

Всі учасники зустрічі на завершення зробили фото в підтримку флешмобу #FreeSentsov. Долучився до флешмобу і міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс.

Акції та флешмоби на підтримку ув’язненого у Росії режисера Олега Сенцова та інших українських політв’язнів останнім часом пройшли у різних регіонах України та по всьому світу.

Нагадаємо, 14 травня Олег Сенцов оголосив про безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах.

Наприкінці червня, незважаючи на телефонну домовленість між президентами України і Росії, Денісову так і не допустили до ув’язнених у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-