Більшість росіян не знають про голодування Сенцова

Більшість росіян не знають про голодування Сенцова

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість росіян - 63% - вперше почули про голодування українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ до 20 років ув'язнення.

Про це засвідчило опитування, проведене російським "Левада-центром".

За даними опитування, 63% вперше почули про голодування українського режисера Олега Сенцова, "добре знають" про це лише 6% опитаних, 31% "щось про це чули". 

21% опитаних повністю підтримують ідею підтримки обміну політв'язнями між Україною та Росією, 37% - "скоріше підтримують". Абсолютно не підтримують обмін політв'язнями 10% опитаних, ще 15% - "скоріше не підтримують". Не змогли відповісти 18% респондентів.

Опитування проводилося 22 - 26 червня 2018 року за вибіркою міського та сільського населення обсягом 1600 осіб  віком від 18 років і старше у 136 населених пунктах в 52 суб'єктах РФ, методом особистого інтерв'ю. 

Читайте також: У колонії, де утримують Сенцова, прийняли заяву Денісової

Як повідомляв Укрінформ, Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-