У Росії заявили, що Денісова не потрапить до Сенцова

У Росії заявили, що Денісова не потрапить до Сенцова

Укрінформ
Прес-секретар омбудсмена РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловедов стверджує, що українського омбудсмена Людмилу Денісову не пустять в колонію до Олега Сенцова, тому що вона нібито прилетіла в Ямало-Ненецький автономний округ без узгодження.

Про це він повідомив у четвер російському Інтерфаксу.

"Тетяна Миколаївна (Москалькова - ред.) прилетіла в Салехард. Вона збирається зустрітися з Олегом Сенцовим, відвідати лікарню, а також розібратися зі зверненнями жителів Ямало-Ненецького автономного округу, які надійшли до неї", - сказав Зловедов.

Він зазначив, що уповноважений вже зустрілася з губернатором ЯНАО і обговорила з ним соціальні проблеми округу.

"Дійсно, в регіоні знаходиться Уповноважений з прав людини верховної Ради України, пані Денісова, яка прилетіла в регіон абсолютно самостійно, без узгодження і з уповноваженим з прав людини в РФ, і з відповідними структурами", - додав Зловедов.

Прес-секретар Москалькової стверджує, що в зв'язку з цим спільне відвідування Сенцова двома уповноваженими не планується.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова прибула в четвер у колонію «Білий ведмідь» в російському місті Лабитнангі, де утримують українського режисера, політв'язня Олега Сенцова. Денісова зазначила, що поки її не пускають в колонію, вона сказала, що продовжувала стукати в двері, їй повідомили, що «передали інформацію про її прибуття», і сказали чекати.

Омбудсмен розповіла, що повз неї на територію проїхала уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, проте «навіть не зупинилася, щоб поговорити».

Читайте також: Денісову та українських журналістів не пускають в колонію до Сенцова

Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, в тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-