Денісову та українських журналістів не пускають в колонію до Сенцова

Денісову та українських журналістів не пускають в колонію до Сенцова

Відео
Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради України Людмила Денісова повідомила, що вона прибула до колонії «Білий ведмідь» у російському місті Лабитнангі, де утримують політв'язня Сенцова.

Про це вона сказала у коментарі Громадському.

Денісова зазначила, що наразі її не пускають до колонії, вона сказала, що продовжувала стукати у двері, їй повідомили, що «передали інформацію про її прибуття», і сказали чекати.

Омбудсмен розповіла, що повз неї на територію проїхала уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, проте «навіть не зупинилася, щоб переговорити».

Денісова також наголосила, що біля колонії присутні українські журналісти з УНІАН, телеканалів «1+1», «Україна» та «Прямий». Їх також не пускають.

На запитання, чи є якісь шанси, що українська омбудсмен відвідає все ж таки Сенцова, Денісова відповіла, що «шанси цього наближаються до нуля».

Читайте також: Москалькова заявила, що не проситиме Путіна помилувати Сенцова

Водночас сама Москалькова опублікувала в Instagram світлину з території колонії.

«Приїхала в ВК «Білий ведмідь» разом з уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолієм Саком для зустрічі з Олегом Сенцовим», - йдеться в описі до фото.

Відео прибуття Денісової оприлюднив журналіст Роман Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Російський уповноважений Тетяна Москалькова прибула до Києва 26 червня вранці. Вона  зустрілася з моряками судна "Норд", затриманого в акваторії Азовського моря 25 березня під прапором Росії. До засудженого в Україні кримського дезертира Максима Одинцова її не допустили, оскільки вона не мала всіх необхідних документів.

Незаконно засуджений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями у терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, в тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-