Москалькова має, нарешті, дати чесну інформацію про стан Сенцова - Геращенко

Москалькова має, нарешті, дати чесну інформацію про стан Сенцова - Геращенко

Укрінформ
Російський омбудсмен Тетяна Москалькова має надати українській стороні чесну інформацію про стан здоров'я ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Так заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook

"Пані Москалькова має, нарешті, надати чесну інформацію про стан здоров‘я О. Сенцова, а не ті взаємовиключні сентенції про голодує/не голодує/набрав кг/ отримує вітаміни/ які видає в ці дні. Л. Денісова має тривожну інформацію, з якої можна зробити висновок, що Олега можуть годувати примусово", - написала політик.

Вона також назвала відповідь Кремля на прохання Ягланда помилувати Сенцова "ганебною".

"Вимагаємо від Москалькової в такому випадку звернутися до Путіна з проханням негайно помилувати Олега, стан якого критичний", - зазначила Геращенко.

Політик також зауважила, що візити Москалькової до російських ув'язнених в Україні можливі лише за умови візиту українського омбудсмена Людмили Денісової до ув'язненого журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Читайте також: Клих у критичному стані: Денісова просить Москалькову про обстеження

Як повідомлялося, український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня оголосив вирок Сущенку - 12 років колонії суворого режиму. 5 червня була подана скарга на ухвалений вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-