В окупованому Криму ховають активіста Сервера Караметова

В окупованому Криму ховають активіста Сервера Караметова

Фото, відео
Укрінформ
У місті Старий Крим Кіровського району Криму відбувається похорон ветерана кримськотатарського національного руху, активіста Сервера Караметова, якого напередодні збила машина.

Про це повідомляє проект "Крим.Реалії".

"Попрощатися з Караметовим приїхали кримські татари з усього півострова. Всього на цей момент на похороні присутні близько 400 осіб", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на похорон приїхали ветерани кримськотатарського національного руху й активісти - Аділе Аметова, Фера та Енвер Муслятдінови, Наріман Джелял, Заїр Смедляєв та інші.

Односельці вивісили прапор кримськотатарського народу із жалобною стрічкою на знак скорботи й солідарності з сім'єю Караметова.

Читайте також: У Львові попрощалися із бійцем 24-ї окремої механізованої бригади

Раніше повідомлялося, що 77-річний Сервер Караметов помер у лікарні після ДТП у Старому Криму 23 червня. В аварії також постраждав кримський татарин Енвер Арабаджиєв.

У серпні 2017 року Сервер Караметов був затриманий у Сімферополі за одиночний пікет на підтримку одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза. Щодо нього склали два адміністративні протоколи: за «порушення порядку проведення одиночних пікетів» і за «опір співробітникам поліції».

Пізніше підконтрольний Кремлю Залізничний суд Сімферополя присудив Караметову 10 діб адміністративного арешту за «опір працівникам поліції».

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-