Балух схуд на 30 кілограмів, його життя - під загрозою

Балух схуд на 30 кілограмів, його життя - під загрозою

Фото
Укрінформ
Захист українця Володимира Балуха заявляє, що політв'язень перейшов виключно на воду, і тепер відмовляється навіть від сухарів.

Про це з посиланням на адвоката Ольгу Дінз повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Захисники Володимира Балуха повідомили КПГ, що він відмовився від сухарів і перейшов тільки на воду", - йдеться в інформації.

За словами адвоката, Володимир за час голодування схуд на 30 кілограмів.

Фото Zair Smedlya
Таким Володимира Балуха сфотографували сьогодні в залі суду. Фото Zair Smedlya

Беручи до уваги тривожні повідомленя про здоров'я Балуха, Міністерство закордонних справ України вимагає допустити українських лікарів до утримуваного в анексованому Криму українського активіста.

Як написала прес-секретар зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца в Тwitter, життя політв'язня - під загрозою: "Життя політв'язня В. Балуха під загрозою. Вимагаємо від РФ доступу укр лікарів і негайного звільнення #FreeBalukh".

Фото из соцсетей
Фото з соцмереж

Водночас громадський захисник Балуха, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент заявив кореспонденту Крим.Реалії, що Балух посилив своє голодування.

«У нас була коротка двохвилинна розмова до засідання. Він розповів, що на нього чиниться шалений психологічний тиск з боку адміністрації СІЗО. Йому не дають зустрічей з рідними, постійні обшуки. Ось зараз перед доставкою з Сімферополя до Роздольного з його двомісним камери винесли всі речі і упакували в автомобіль, оскільки в Роздольному його відправлять в нову камеру на 18 осіб. У зв'язку з цим він сказав мені, що буде посилювати голодування», – сказав архієпископ Климент.

Читайте також: Денісова просить Червоний Хрест відвідати політв'язнів Кремля

19 березня 2018 року Володимир Балух після винесення йому несправедливого і незаконного вироку у сфабрикованій проти нього кримінальній справі оголосив безстрокове голодування.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 грн).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-