Мати політв'язня Прімова оголосила голодування

Мати політв'язня Прімова оголосила голодування

Укрінформ
Раіме Прімова - мати кримського татарина, політв'язня по севастопольській «справі Хізб ут-Тахрір» Нурі Прімова у середу, 20 червня, оголосила голодування.

Про це повідомляє громадська організація Кримська солідарність, на своїй сторінці у Facebook.

«Я хочу врятувати свого сина, хочу щоб його теж включили в списки обміну. Більше не можу чекати...», - наполягає в телефонній розмові Раіме, наголошується в повідомленні.

За даними організації, Вона також повідомила, що написала заяву в Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і місту Севастополь з вимогою обміняти її сина - Нурі Прімова. У ФСБ їй відповіли, що на її звернення надійде відповідь протягом місяця.

В інформації зазначається, що 68-річна Раіме Прімова - інвалід другої групи. У неї відсутня одна нирка, діагностовано серйозне захворювання печінки. Для неї оголошення голодування є великим ризиком для життя і здоров'я. Але переконати її відмовитися від цього рішення не вдалося.

Як відомо, Нурі Примов — житель Севастополя. У січні 2015 року був заарештований і звинувачений в організації діяльності осередку "Хізб ут-Тахрір".

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 7 вересня 2016 засудив трьох фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір": Ферат Сайфуллаєва, Рустема Ваітова і Нурі Прімова до п'яти років у виправній колонії загального режиму.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: "суд" залишив п'ятьох фігурантів за ґратами

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цієї мети і кажуть, що терплять несправедливі переслідування. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих "терористичними".

Фото: 15minut.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-