Геращенко назвала “пекельним пеклом” заяви Москалькової про Сенцова

Геращенко назвала “пекельним пеклом” заяви Москалькової про Сенцова

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко називає неправдивою заяву російського омбудсмена Тетяни Москалькової щодо того, що український режисер Олег Сенцов начебто не тільки не схуд, а й набрав у вазі.

На цьому вона наголосила у себе на сторінці у Facebook.

«Заяви , що голодуючий Олег Сенцов «додав у вазі» - це пекельне пекло, НКВДшні практики і геббельсівщина в одному реченні. А недопуск української обмудсвумен до Олега - найганебніше підтвердження цієї цинічної російської брехні», - написала вона.

Раніше деякі ЗМІ повідомили, що зі слів Москалькової за час голодовки Сенцов "додав у вазі".

Читайте також: Стан здоров’я Сенцова: Денисова розказала, як Москалькова збирає "папірці"

Як повідомлялося, Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що український режисер Олег Сенцов припинив голодування у російській колонії, але документального підтвердження цьому факту немає.

Раніше у п'ятницю уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денисову не пустили в колонію, де утримують українського політв'язня режисера Олега Сенцова у російському місті Лабитнангі. При цьому Москалькова заявила, що Денисова знаходиться на території Ямало-Ненецького автономного округу, де утримується Сенцов, порушуючи досягнуті домовленості.

Напередодні, 14 червня, представники російського омбудсмена запропонували Денисовій відвідати Сенцова тільки після 22 червня. В той же час вона заявила, що наполягатиме на відвідуванні режисера найближчими днями.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова 14 червня заявила, що уповноважені з прав людини Росії й України розраховують відвідати по 34 в'язнів на територіях обох країн.

9 червня за ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова президентів України і РФ Петра Порошенка і Володимира Путіна, під час якої було досягнуто домовленості про відвідування уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, які знаходяться в ув'язненні в Україні, і українських політв'язнів в Росії.

13 червня Денисова відбула в Росію для відвідування українських політв'язнів.

Українського режисера Олега Сенцова було засуджено у Росії до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у Росії.

За даними МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями у РФ, понад 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-